Hoe SEO en betaalde zoekcampagnes integreren voor betere resultaten

In de wereld van digitale marketing zijn SEO en Betaald zoeken twee van de meest kritische componenten voor het genereren van verkeer en het verbeteren van de online zichtbaarheid. Maar ondanks hun gezamenlijke doel om de onlineaanwezigheid van een bedrijf te stimuleren, werken veel bedrijven nog steeds apart met hun SEO- en betaalde teams, waardoor de effectiviteit van hun marketinginspanningen wordt belemmerd. Dit kan leiden tot gemiste kansen, verspilde advertentie-uitgaven en inefficiëntie. In deze blog onderzoeken we waarom de integratie van SEO en paid kan leiden tot een effectievere strategie en hoe samenwerking de kracht van beide teams versterkt.

SEO vs. Betaald zoeken

SEO en Betaald zoeken zijn twee verschillende benaderingen om verkeer naar een website te leiden. SEO is het proces van het optimaliseren van de inhoud van een website, structuur en andere factoren om hoger te scoren in de organische zoekresultaten. Betaald zoeken omvat het maken en uitvoeren van betaalde advertenties op zoekmachines, zoals Google of Bing, om de zichtbaarheid te vergroten en verkeer naar websites te leiden.

SEO en betaald zoeken hebben gemeenschappelijke doelen, maar verschillen op vele manieren, waaronder de kosten en de directheid van de resultaten. SEO vergt meer tijd en inspanning, maar kan duurzamere resultaten op lange termijn opleveren. Aan de andere kant, betaald zoeken heeft de neiging om meer onmiddellijke resultaten te produceren, maar kan duur zijn. Betaald zoeken maakt ook meer precieze targeting en controle mogelijk, wat kan resulteren in hogere doorklikpercentages. SEO vertrouwt op zoekmachine algoritmen om de website ranking te bepalen en kan verkeer van hogere kwaliteit genereren.

Hoe SEO en PPC samenwerken

Dus hoe kunnen SEO en Paid Search integreren? Een van de meest eenvoudige manieren voor SEO en Paid Search teams om samen te werken is via zoekwoord onderzoek. Het doel van trefwoordonderzoek is het vinden van termen waarop gebruikers zoeken en het gebruik van die gegevens om webpagina’s en zoekmarketingcampagnes te optimaliseren.

Trefwoordonderzoek is essentieel voor zowel SEO- als PPC-teams, zodat ze de juiste gebruikers bereiken. Het is ook noodzakelijk dat SEO en Paid Search samenwerken, zodat de trefwoorden waarop men zich richt elkaar aanvullen en de een de ander niet kannibaliseert. Hieronder bespreken we een paar manieren waarop SEO en betaald zoeken kunnen integreren met behulp van zoekwoordenonderzoek.

Het creëren van organische inhoud rond hoog presterende betaalde zoekwoorden

Een goede plek om te beginnen bij het integreren van SEO en PPC inspanningen is het kijken naar trefwoorden die converteren of veel verkeer krijgen met betaald zoeken en het richten van die trefwoorden in organische content. Door te focussen op sterk converteerbare zoekwoorden kan organische content verder worden geoptimaliseerd voor conversies. Goed presterende betaalde zoekwoorden waarschijnlijk nog meer gebruikers zullen converteren wanneer ze door organisch zoeken worden getarget. We zullen u later laten zien hoe u Google Analytics kunt gebruiken om deze betaalde zoekwoorden te vinden.

Bieden op concurrerende organische zoekwoorden

Wanneer zoekwoorden een uitdaging vormen om organisch te scoren, kan Betaalde zoekopdrachten onderscheppen en bieden op die zoekwoorden. PPC kan SEO helpen door de tijd die het zou duren voor uw website om zichtbaarheid te krijgen in de Search Engine Results Pages (SERP’s) te verminderen. Hierdoor kunt u verkeer naar uw website leiden vanaf de zoekwoorden waarop u zich richt, zelfs als u de top van de zoekresultaten nog niet heeft bereikt.

Bieden op trefwoorden waarvoor uw website al organisch scoort

Bieden op trefwoorden waar uw bedrijf al op scoort is een strategie waarmee u de SERP’s kunt domineren. Het is een manier om het vertrouwen en de bekendheid van uw merk te vergroten en tegelijkertijd de concurrentie minder ruimte te geven. Als de concurrentie minder zichtbaar is voor gebruikers, kunt u meer websiteverkeer en conversies genereren.

Wanneer uw website wordt gerangschikt voor een niet-merkgebonden zoekopdracht, zorgt een betaalde zoekadvertentie bovenaan voor meer vertrouwen bij gebruikers dat u experts bent op dat gebied.

Andere voordelen van bieden op termen waarvoor u organisch scoort, zijn het gebruik van betaalde zoekgegevens om organische zoekcampagnes verder te optimaliseren. Met betaalde zoekadvertenties kunt u nieuwe advertentieteksten testen en andere zoekwoorden vinden die uw potentiële klanten mogelijk gebruiken en converteren, zodat u de organische inhoud kunt optimaliseren. Omdat SEO een lang spel is, is het kunnen gebruiken van betaalde zoekgegevens cruciaal voor snelle optimalisaties en targeting.

Het is belangrijk om de relatie tussen SEO en betaald zoeken in gedachten te houden wanneer u zich richt op dezelfde zoekwoorden. Hoewel het u kan helpen de pagina met zoekresultaten te domineren, kan het ook leiden tot kannibalisatie. Wanneer u bijvoorbeeld organisch scoort voor merkzoekwoorden, kan kannibalisatie optreden wanneer u betaalde zoekadvertenties introduceert op dezelfde zoekwoorden en gebruikers beginnen te klikken op de betaalde advertentie in plaats van op het organische resultaat. Dit resulteert in een daling van het verkeer voor organisch zoeken.

SEO en Paid Search teams moeten samenwerken om een strategie te ontwikkelen voor deze termen, en weten wanneer ze de strategie moeten aanpassen als kannibalisatie optreedt. Andere factoren, zoals concurrenten die op uw merk bieden, beïnvloeden de strategie van het gebruik van zowel paid search als organisch voor bepaalde zoekwoorden. Daarom is het cruciaal dat Paid Search- en SEO-teams geïntegreerd zijn en regelmatig samenwerken.

Het creëren van organische inhoud gericht op hoge CPC-zoekwoorden

Betaalde zoekwoorden met hoge CPC’s, of kosten per klik, kunnen helpen bij het creëren van organische inhoud. Een hoge CPC kan de kosten van betaalde media verhogen als u andere concurrenten blijft overbieden op die zoekwoorden. Door organische inhoud rond deze zoekwoorden te creëren, kunt u altijd groene webpagina’s maken die op SERP’s kunnen scoren – en dat alles zonder geld uit te geven aan advertenties. Dit is een belangrijke strategie als uw budget voor betaalde media laag is en het dagelijkse budget voor het einde van de dag is opgebruikt. Wanneer advertenties stoppen vanwege een laag budget, is dat een goede indicatie dat u zich aan de organische kant op die zoekwoorden kunt gaan richten.

Remarketing van organische gebruikers met betaald zoeken

Een van de meer geavanceerde manieren om betaald zoeken en SEO te integreren is via remarketing (RSLA’s). Bij deze strategie wordt paid search gebruikt om gebruikers die interactie hebben gehad met en hebben geklikt op uw website opnieuw te benaderen. Deze gebruikers zijn verder in de marketing funnel en kennen uw merk al, dus ze hebben een grotere kans om te converteren en zijn het waard om in te investeren.

Door voort te bouwen op uw SEO-inspanningen met betaalde reclame, blijft u top-of-mind bij gebruikers die zich al met uw content hebben beziggehouden. Het biedt ook de mogelijkheid om zeer gepersonaliseerde advertenties te leveren aan deze gebruikers.

Jude Lutonadio is een franse ervaren e-commerce expert met meer dan 12 jaar ervaring. Zijn expertise ligt met name op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde zoekadvertenties (Google Ads). Als een bekwaam auteur van een SEO-blog deelt Jude zijn diepgaande kennis en inzichten om anderen te helpen succesvol te worden in de wereld van online zakendoen. Jude uitgebreide ervaring met het implementeren van effectieve linkbuilding strategieën voor de Franse markt om de zichtbaarheid en rangschikking van websites in zoekmachines te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *