Positie 0: wat is het en hoe krijg je het?

Wat is Positie 0 op Google?

Positie 0 is wanneer je een invoegtoepassing met tekst helemaal bovenaan de zoekresultaten van Google ziet verschijnen.

In termen van doorklikratio (CTR) kun je Positie 0 niet verslaan.

Net als bij “Mensen vragen ook” selecteert Google uit de eerste resultaten de pagina die het als de meest relevante beschouwt (op basis van verschillende criteria).
deze op Positie 0.

Hoe bereik je Positie 0: mijn 4 tips

  1. Zorg voor relevante inhoud van hoge kwaliteit die een duidelijk antwoord geeft op de vragen van gebruikers. De inhoud moet informatief, nuttig en goed gestructureerd zijn.
  2. Gebruik een goed geoptimaliseerde en samenhangende artikelstructuur met een titel (H1), subtitels (H2, H3…) en opsommingstekens (li, ol). Dit maakt het makkelijker voor zoekmachines om je inhoud te begrijpen en verbetert de leesbaarheid.
  3. Schrijf inhoud die goed is geoptimaliseerd voor SEO, met relevante zoekwoorden en een geschikt lexicaal/semantisch veld. Hiervoor kun je een semantische analysetool gebruiken zoals SurferSEO.
  4. Gebruik rich snippets om de belangrijkste informatie in uw inhoud te benadrukken. Door de gegevens te structureren, kunnen zoekmachines je inhoud beter interpreteren en deze rich snippets markeren in de SERP’s, soms zelfs op positie 0.

Door deze tips op te volgen, vergroot je je kansen om positie 0 in Google te bereiken. Houd er wel rekening mee dat de selectie van snippets op positie 0 wordt bepaald door de algo’s van Google en dat er geen garantie is dat je daar terechtkomt.

Concentreer u op de kwaliteit en relevantie van uw inhoud en optimaliseer deze om uw bezoekers de best mogelijke ervaring te bieden.

Als je al de Premium versie van een SEO plugin zoals Yoast, Rank Math, SEOPress of All in One SEO gebruikt, dan heb je alle rich snippets functies al, dus je hoeft geen extra plugin te installeren.

Wat zijn de voordelen van positie 0?

  • Optimale respons op zoekopdrachten van gebruikers
  • Drastische toename van uw zichtbaarheid
  • Genereren van gekwalificeerd verkeer
  • Geloofwaardigheid en autoriteit

Jude Lutonadio is een franse ervaren e-commerce expert met meer dan 12 jaar ervaring. Zijn expertise ligt met name op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde zoekadvertenties (Google Ads). Als een bekwaam auteur van een SEO-blog deelt Jude zijn diepgaande kennis en inzichten om anderen te helpen succesvol te worden in de wereld van online zakendoen. Jude uitgebreide ervaring met het implementeren van effectieve linkbuilding strategieën voor de Franse markt om de zichtbaarheid en rangschikking van websites in zoekmachines te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *